Äggkoppar

Fick dessa fantastiskt fina äggkoppar av min bror i julklapp! Invigs idag :)


Måla måla måla

Nu händer det grejer! Taket målades en sista gång igår, likaså foder och fönster.
Färdig spacklat igår och idag slipat. Nu börjar målningen! Blir man inte lycklig av att renovera? 😉


Det ..

.. värsta när man renoverar är oordningen som blir ..
Nu får även vardagsrummet agera hall.


Operation hall

I somras gjorde jag en liten snabb renovering av hallen då den bestod utav två olika tapeter vilket jag kände skulle bli näst intill omöjligt för mig att inte irritera mig på varje gång jag stod i hallen och såg detta.

Därför spacklade jag och slängde upp lite överbliven tapet från sovrummet så att detta blev en fondvägg tillsammans med en neutral vit tapet på de tre andra väggarna. Men nu har stunden kommit då hallen ska få en ordentlig makeover.

Först ut blev ett gammalt städskåp som stått och bara tagit plats. Nu får städ sakerna trängas i tvättstugan istället så hallen får vara så stor som möjligt.

Imorgon ska jag börja spackla, för att sedan tapetsera (eller måla har inte bestämt), lägga nytt golv och slutligen sätta nya lister!

Har inte bestämt mig för vilken färg hallen ska gå i än .. Någon som har något förslag? ( beige, vitt eller grått)

Hallen är ganska liten så det får inte vara för mörk färg så rummet känns ännu mindre.


Huset

Tänkte börja med att visa hur vårat hus såg ut när vi köpte det. Ett litet fritidshus på 93 kvm som vi föll för direkt på Edsgatan, i Karlstad.
Man kan ju undra vad man såg i huset, men ofta tror jag man stirrar sig blind på hur det ser ut i stunden,när man står framför det.
Tänk istället vad du kan förändra med bara en pensel och lite färg, eller hur det skulle se ut med dina möbler istället. Mycket går att ändra på, och du köper ju egentligen bara ett skal som du själv sedan får forma till ditt eget.
 
Lackat trä var en röd tråd i detta hus, men då försökte jag tänka hur det skulle se ut om man målade det. Husets fasad gjorde nästan att huset såg ut att stå i brand, så det var det första vi tog oss an.
 
Så detta var huset vi föll för i våras:
 
 
 
 
Sedan började fasad målningen
 
 
Och slutresultatet blev vi mer än nöjda med
 
 
 
 
Fasadfärgen heter 1502Y och färgen runt fönstren är 3502Y

Griffeltavla

Mitt projekt med fönster som skulle bli en griffeltavla blev till ett lite mindre projekt. Men det blev i alla fall av och det är jag väldigt glad över, för jag skriver så mycket på denna tavla!
 
Det enda du behöver är griffel färg och list. Sedan målar man bara så stor yta du vill ha (min tavla är 90x50cm)
Första lagret ska målas lodrätt och andra lagret vågrätt. När detta sedan har torkar spikar du bara på listerna, men istället för att sätta en list längst ner tog jag en tavelhylla där man praktiskt kan ha fina burkar med pennor i.
 
Vill man inte hålla på med list går det lika bra att köpa en vanlig tavelram, och sedan måla ca 1 cm större yta med griffel färgen än vad baksidan av ramen är.
 
Längst upp satte jag tre klämmor från Granit där viktiga pappaer har en given plats :)
 
Min tavla är 90x50cm
 
 
LYCKA TILL!

Dammat av skriv fingrarna och kör igen

Ja att ta en liten skriv paus har väl aldrig skadat.. Men jag har faktiskt saknat att skriva! Så nu har jag som sagt dammat av fingrarna och känner mig riktigt redo att hoppas kunna inspirera lite här på bloggen.
 
Har inte bloggat på så länge att jag tom hade glömt bort mitt lösenord på blogg.se
Det säger ju en hel del .. Haha.
 
Mycket har hänt sen sist, så mycket som att ett helt hus har gått och blivit vårt <3
Så nu ni, nu blir det bildbomber delux!!                 
 
 
 
Nu kör vi, är ni med!?